Home » Sport » Wedstrijdverslag HV Pacelli

Afgelopen zaterdag speelden de dames de laatste thuiswedstrijd van 2014 tegen de dames van OBW uit Zevenaar. OBW staat met 3 punten op de een na laatste plaats en Pacelli staat met 9 punten op een mooie 5e plek. Op papier zou dit een makkelijke wedstrijd voor Pacelli moeten zijn, maar de ervaring leert dat een handbalwedstrijd in de hoofdklasse nooit gemakkelijk is. OBW is ook een oude bekende en de wedstrijden in het verleden waren altijd lastig, gezien het harde spel van de dames uit Zevenaar.

Tijdens de voorbespreking werden nog duidelijk de gevaarlijke punten van OBW besproken en afgesproken dat we ons eigen spel moesten blijven spelen. We begonnen fel aan de wedstrijd en binnen korte tijd stond er een mooie voorsprong op het bord. Maar ook OBW ging er voor en scoorde een aantal keer. Over en weer werden leuke aanvallen opgezet, waarbij Pacelli steeds met een paar doelpunten voor bleef. Met een ruststand van 12-9 gingen beide
teams de kleedkamer in.

Hier kregen de dames weer een aantal goede aanwijzingen van coach Hedwig Arink. De druk kwam steeds van dezelfde speelster, dus dat moesten we eruit halen. Direct de man met de bal vastzetten, dan konden zij niet in het spel komen. En belangrijk zelf de rust te bewaren, dan moesten we de punten zeker in Zieuwent kunnen houden.

De tweede helft begon goed en Pacelli scoorde direct een aantal keer, waardoor we verder konden uitlopen. Halverwege de wedstrijd stonden we met 5 à 6 doelpunten voor, maar beide teams bleven scoren, waardoor het steeds spannend bleef. Tijdens een wat slordige fase voor Pacelli, bleef OBW knokken en met nog 3 minuten op de klok was het verschil nog 3 doelpunten. In de laatste fase werd de rust bewaard en konden de dames van Pacelli nog een aantal keer scoren. Hierdoor kwam de eindstand op 25-21 en werden de
punten veilig gesteld.

Met nog 1 wedstrijd te gaan dit jaar, behouden de dames de mooie 5e plaats. Aankomende zaterdag spelen de dames om 19.45 tegen HVBS in Bunschoten.