Home » Sport » Wedstrijdverslag HV Pacelli – LHC Lemelerveld (10-12) 19-26

Wedstrijdverslag HV Pacelli – LHC Lemelerveld (10-12) 19-26

196

ZIEUWENT – Afgelopen zaterdagavond speelde Pacelli thuis in het Sourcy Center tegen de dames van LHC uit Lemelerveld. Beide teams hadden tot dan toe twee wedstrijden gespeeld in de competitie. Pacelli had beide wedstrijden verloren, LHC daarentegen had beide wedstrijden gewonnen. LHC staat bekend om een goed spelend team met een snelle omschakeling. Een team, die de laatste paar seizoenen vrijwel altijd bovenin mee heeft gedraaid.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Zoals verwacht speelde LHC met snelle tegenaanvallen. Pacelli had hier aanvankelijk goed grip op. Toch waren er nog enkele aanvallen, waaruit LHC makkelijk en snel kon scoren. In aanvallend opzicht liet Pacelli regelmatig goede aanvallen zien. De eerste helft ging vervolgens grotendeels gelijk op, waarna LHC uiteindelijk in aanloop naar de rust een kleine voorsprong nam. De ruststand was uiteindelijk 10-12 in het voordeel van LHC.

Coach Hedwig Arink gaf in de rust nogmaals aan scherper te zijn op de snelle tegenaanvallen, aangezien LHC daaruit het meeste had gescoord. Verder stond het verdedigend redelijk goed en moesten we de lijn verder op dezelfde manier doortrekken. Het begin van de tweede helft verliep echter anders. Waar LHC doorging met hun snelle tegenaanvallen, kon Pacelli aanvallend weinig inbrengen. Ook had Pacelli in de eerste fase van de tweede helft meer moeite om de snelle tegenaanvallen van LHC af te stoppen. Halverwege de tweede helft kon Pacelli langzaam maar zeker de draad weer oppakken, maar was het gat door LHC al geslagen. Pacelli kon niet meer aanhaken, waardoor de wedstrijd uiteindelijk verloren ging met 19-26.

LHC blijft daardoor ongeslagen, terwijl Pacelli nog altijd met nul punten op de onderste plaatsen blijft steken. Volgende week gaan de dames van Pacelli op bezoek bij dames 2 van Fortissimo. Een voor Pacelli onbekend team met eveneens nul punten. Deze wedstrijd zal op zondag gespeeld worden om 14.00 uur in Cothen.