Home » Sport » Wedstrijdverslag Pacelli

ZIEUWENT – Zaterdagavond 22 november was het tijd voor de zevende wedstrijd van dit seizoen. Een uitwedstrijd naar het altijd lastige Wesepe. Pacelli staat na 6 wedstrijden gespeeld te hebben, op de zevende plaats en Wesepe staat op de vierde plek in deze competitie.

In de voorbespreking kregen de dames van Pacelli mee dat ze scherp moesten beginnen. Dit hebben ze dan ook gedaan. Pacelli begon overtuigend. De verdediging zat dicht, werkte veel samen en stond goed en scherp te verdedigen. Hierdoor liepen de aanvallen ook goed. Enige tijd is het 1-1 geweest, waarna Pacelli uiteindelijk de voorsprong nam naar 1-4.

Na een kwartier gespeeld te hebben, werd Pacelli slordiger. Ze gaven Wesepe wat meer ruimte, waardoor zij terug konden komen. Met telkens een doelpunt verschil ging het gelijk op. Dit leidde tot een ruststand van 9-9.

Na de rust opende Pacelli de score. Met een sterke verdediging, enkele snelle breaks en goed uitgespeelde aanvallen kwam Pacelli los van Wesepe met zes doelpunten verschil. Er was nog 10 minuten te spelen en de stand was 13-19. Dit bleef een tijdje zo. Het ging over en weer met enkele mooie doelpunten maar ook werden er flinke kansen gemist. Door rustig te blijven en als team te handballen hebben we deze voorsprong kunnen behouden.

In de laatste 5 minuten kreeg Pacelli nog een 2-minuten straf, waardoor ze in ondertal kwamen te staan. Hierdoor werd het slot van de wedstrijd nog  even spannend. Wesepe wist enkele kansen te benutten in deze minuten, maar Pacelli bleef het voortouw nemen. Verdient wint Pacelli hier met 20-24. Voor het eerst namen ze de punten vanuit Wesepe mee naar huis! Op dit moment is Pacelli van een zevende plek gestegen naar een vijfde plek.

Pacelli/WesselsKeukens (9-9) 20-24