19 april 2024
Home » Sport » Wedstrijdverslag Pacelli

ZIEUWENT – Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli tegen de dames van Heeten. Het beloofde een spannende strijd te worden, want Pacelli en Heeten hadden hetzelfde aantal punten alleen had Pacelli een beter doelsaldo.

Wessels Keukens HV Pacelli – Plus Severijn/Heeten DS1 (13-8) 21-20

Vol goede moed werd er begonnen aan de wedstrijd. Helaas keek Pacelli in de eerste vijf minuten tegen een achterstand aan van 0-2. Toch wisten ze hun spel goed op te pakken en namen ze afstand van Heeten. Met een paar mooie aanvallen, waaronder een aantal breaks ging Pacelli de rust in met een stand van 13-8 in hun voordeel.

In de rust was het dit keer niet coach Hedwig, maar coach Annet die zei dat dit spel moest worden vastgehouden. Op deze manier zou de voorsprong vergroot kunnen worden en kon de wedstrijd uitgespeeld worden. Wel zou er pas gewonnen zijn als de speelsters van Heeten in de auto zaten op weg naar huis.

De tweede helft begon Heeten met een goeie aanval. Toch wist ook Pacelli aanvallen en doelkansen te benutten. Pacelli stond met nog 13 minuten te spelen op een voorsprong van 20-16. Toen wist Heeten terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk heeft Pacelli de voorsprong met één punt weten te behouden en eindige de wedstrijd in een stand van 21-20 voor Pacelli.

Volgende week komt Pacelli een oude bekende tegen, namelijk Wesepe. Zij zijn na een jaar in de tweede divisie weer teruggekeerd in de hoofdklasse. Er wordt om 19:45 gespeeld in Wesepe.