Home » Winterswijk » SKB en bestuurder Edwin Maalderink zetten samenwerking voort

SKB en bestuurder Edwin Maalderink zetten samenwerking voort

1678

WINTERSWIJK – Edwin Maalderink is benoemd tot vaste bestuurder van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In januari startte Edwin Maalderink als tijdelijk bestuurder na het vertrek van Inge de Wit. Deze tijdelijke benoeming is omgezet in een vaste aanstelling. Voorzitter raad van toezicht Henk Pijlman over de benoeming: “Wij zetten met het SKB mooie en belangrijke stappen en Edwin is de juiste persoon om dit samen met ons te doen.”

De afgelopen periode heeft de raad van toezicht samen met het Medisch Specialistisch Coöperatief, het Verpleegkundig en paramedisch stafbestuur, de ondernemingsraad, de cliëntenraad en het managementteam onderzocht of Edwin Maalderink als vaste bestuurder past bij het SKB. Henk Pijlman: “Samen hebben wij een zorgvuldig traject doorlopen. De uitkomst hiervan is dat alle partijen unaniem vertrouwen hebben in Edwin als vaste bestuurder van het SKB. De afgelopen maanden hebben wij hem leren kennen als een verbindend persoon en stimulerende leider met gevoel voor verhoudingen en gericht op samenwerken.”

Edwin Maalderink over zijn benoeming
Ook bestuurder Edwin Maalderink is blij met de voortzetting van de samenwerking. “Ik heb het SKB leren kennen als een heel fijn ziekenhuis met toegewijde collega’s die zich dagelijks inzetten voor goede zorg aan onze patiënten. We bedienen daarmee de inwoners van de Oost-Achterhoek, een prachtige regio waarmee ik mij verbonden voel. Zo vervullen wij niet alleen een belangrijke rol in de Achterhoek maar ook richting de Twentse ziekenhuizen waar we hecht mee samenwerken, bijvoorbeeld op gebied van acute en oncologische zorg. Zoals elke regio staan wij ook in de Achterhoek voor uitdagingen in de zorg. Samen met onze ketenpartners smeden wij mooie plannen om de zorg in de Achterhoek ook in de toekomst dichtbij en van goede kwaliteit te houden. Ik zie ernaar uit om hier mijn bijdrage aan te blijven leveren.”

Over Edwin Maalderink
Edwin Maalderink heeft veel ervaring in de ziekenhuiswereld. Van 2017 tot en met september 2023 dit jaar was hij bestuurder in Gelre Ziekenhuizen. Ruim veertien jaar werkte hij bij het Radboudumc, waarvan de laatste drie jaar als financieel directeur. Ook was hij als adviseur verbonden aan diverse andere ziekenhuizen waaronder MST in Enschede. Edwin is tevens lid van het bestuur van ZonMW, een organisatie die in opdracht van de ministeries van VWS en OC&W onderzoek en vernieuwing programmeert en financiert in gezondheid, zorg en welzijn.

Bron(nen) & Afbeelding(en)