10 jaar Voedselbank Oost-Achterhoek

Open dag op 28 mei 2016

LICHTENVOORDE – In 2006 vanuit een schuur in Aalten is Voedselbank Oost-Achterhoek begonnen met het uitdelen van voedselpakketten. Nu, tien jaar later in 2016, geeft de voedselbank iedere week aan ongeveer 330 gezinnen een voedselpakket vanuit haar bedrijfshal in Lichtenvoorde. Alle vrijwilligers nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen bij Voedselbank Oost-Achterhoek aan de Mercatorstraat 35 in Lichtenvoorde op zaterdag 28 mei 2016.

Deuren open
Altijd al willen zien hoe groot de drie diepvriescellen en de koelcel van de voedselbank zijn? En nieuwsgierig naar welk voedsel nu wel of niet in een voedselpakket komt? Of wil je kennismaken met het dankbare, gezellige werk bij de voedselbank? Je bent van harte welkom op 28 mei 2016 en de vrijwilligers zorgen tussen 11.00 uur en 15.30 uur voor een gezellige sfeer, veel informatie en leuke activiteiten. Tijdens de open dag van Voedselbank Oost-Achterhoek zijn ook andere organisaties aanwezig, waaronder Samen in Oost Gelre.

Oog voor voedsel, hart voor mensen
Voedselbank Oost-Achterhoek zamelt goed voedsel bij bedrijven en particulieren uit de regio in voor arme mensen uit de gemeenten Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk, Aalten en Oude IJsselstreek.

Om een voedselpakket te kunnen krijgen, moet je een erkende hulpverlener hebben en mag je leefgeld per maand niet hoger zijn dan € 110 per huishouden plus € 70 per gezinslid.

Al het ingezamelde voedsel moet zo goed en veilig mogelijk naar alle 330 gezinnen. ‘Het is gezellig werken in een fijn team om het voedsel uit te zoeken en de pakketten samen te stellen.’ volgens de vrijwilligers. Maar al dit werk moet wel volgens alle regels van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ook een voedselbank moet zich houden aan deze regelgeving en de NVWA ziet toe op het naleven.

Welkom
Iedereen, jong en oud, is welkom bij de voedselbank op 28 mei 2016 en natuurlijk is de toegang helemaal gratis. De vrijwilligers heten iedereen van harte welkom vanaf 11.00 uur.