5.000 Bad-eenden door de Grolse Gracht!

Zwemmen door Grolse gracht gevolgd door Bad-eendenrace!

GROENLO – Op 25 juni a.s. wordt de tweede Vrije Slag door Grolle gehouden. Een vervolg op het grote succes van vorig jaar. Direct na de finish om ca.17 uur zal er door de Lionsclub Oost Achterhoek een ludieke Bad-eendenrace gehouden worden met maar liefst 5.000 gele bad-eendjes. Het idee is gelijk omarmd door de organisatie van de Vrije Slag door Grolle. U kunt de trotse eigenaar worden van het winnende eendje en de eerste acht eendjes winnen fikse geldprijzen! De winnaar ontvangt € 444,-! de 2e € 333,- en 3e € 222,-  4 t/m 8 elk € 111,-

Onder het motto ‘Doe er nog maar EENDJE!’ zullen vanaf 5 mei (Hemelvaartsdag) door de hele regio 5.000 lootjes verkocht worden waarvan de nummers overeen komen met de ‘rug’nummers van de 5.000 deelnemende eendjes in de race op 25 juni. De volledige netto opbrengst van de Lions-activiteiten gaan, zoals altijd, naar goede doelen in de regio.

Om ca. 17 uur worden de bad-eendjes te water gelaten vanaf de brug in het plantsoen van het Laantje van Lasonder. De stroming in het water, die een handje geholpen wordt door de Groenlose vrijwillige brandweer, zorgt uiteindelijk voor een winnaar aan de finish aan de Boompjeswal. Een speaker zal het publiek met een verrekijker op de hoogte houden welke eendjes in de kopgroep zwemmen en uiteindelijk als eerste over de streep gaan.

De komende tijd zult u op veel plekken de leden van Lionsclub Achterhoek Oost tegenkomen onder het motto ‘Doe er nog maar EENDJE!’ met de loten à € 2,- per stuk of 3 voor € 5,-.

Foto: PR
Foto: PR