Afscheidsfeestje voor Bakker Theo Geurink

GROENLO – Dinsdag 3 november zette hij weer even voet op de voor hem 48 jaar trouwe plek. Grollenaar Theo Geurink (63) gaat, na bijna een halve eeuw te hebben gewerkt als brood en banketbakker bij stadsbakker Wissink, genieten van zijn welverdiende vrije tijd. Hij was sinds maandag 1 juni al niet meer werkzaam bij de bakker op de Markt in Groenlo, maar gisteren werd er in het restaurant speciaal voor hem een afscheidsreceptie gehouden, natuurlijk met heel veel taart.

“Ik kan het mij nog goed herinneren dat wij altijd naar Theo gingen en dan een chocolaatje van hem kregen. We moesten op de bank zitten en hij maakte altijd muziek”, vertelt Koen Wissink aan een volgens hem veelzijdige man. Symbolisch als afscheidscadeau kreeg hij van Koen zijn werkkleding mooi ingepakt overhandigd. “Ik kwam deze tegen in je kastje”, voegde Koen eraan toe. En overhandigde het pakketje aan een lachende Theo.

Foto: Marcel Houwer

Theo heeft jarenlang de chocoladeletters van Rap en Snel gemaakt en gaf hij bonbons workshops (die overigens nog steeds worden gehouden).

Roel Tegel is de nieuwe bakker. “Hij is lid van het Nederlands Boulangerie team, gespecialiseerd in brood en een aanvulling in het team”, laat Wissink weten.