Albert Heijn Groenlo ruimt op tijdens de Landelijke Opschoondag

Albert Heijn zoekt nog mensen die willen helpen

GROENLO – Bij Albert Heijn Wallerbosch houden ze niet van zwerfafval. Daarom organiseert ondernemer Bas Wallerbosch op zaterdag 19 maart, Landelijke Opschoondag, als Supporter van Schoon een grote schoonmaakactie in de omgeving van zijn winkel. Want, zo meent Bas Wallerbosch; “Het schoonhouden van onze winkel stopt niet bij de winkeldeur.”

Verpakkingen, kassabonnen, sigaretten en lege frisdrankflesjes. In de directe omgeving van een winkel wordt vaak afval achtergelaten. Terwijl een schone winkelomgeving juist uitnodigt. Ondernemer Bas Wallerbosch van Albert Heijn Wallerbosch steekt daarom op zaterdag 19 maart van 10:00 t/m 12:00uur met medewerkers/buurtgenoten/andere betrokkenen flink de handen uit de mouwen. Bas Wallerbosch licht toe: “Een schone winkel én omgeving staat bij ons hoog in het vaandel. We nemen allerlei maatregelen om zo min mogelijk afval te produceren. En het afval dát blijft liggen op het terrein rond onze winkel, ruimen wij graag zo snel en efficiënt mogelijk op. De Supporter van Schoonactie ligt dus precies in ons straatje.”

Prettig en veilig
Bas Wallerbosch verwacht dat een schone(re) winkelomgeving klanten stimuleert om het ook netjes te houden. “We beschouwen het als een gedeelde verantwoordelijkheid van ons en onze klanten. Het is prettiger winkelen in een buurt zonder zwerfafval. Bovendien geeft het een groter gevoel van veiligheid.” Hij roept iedereen die van schoon(maken) houdt en hart heeft voor de buurt op om deel te nemen aan de actie. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij via ah@wallerbosch.com . Voor geschikt opruimmateriaal, drinken en een versnapering wordt gezorgd.

Supporter van Schoon
Supporter van Schoon is een landelijk initiatief gestart door Stichting Nederland Schoon om mensen te verenigingen die het belangrijk vinden om in een schone omgeving te leven. Door gelijkgestemden (publiek, organisaties, gemeenten) lokaal met elkaar te verbinden en te activeren, maken we een grotere vuist tegen zwerfafval.