Auto, fiets, vrachtwagen, boot, jeetje……!

GROENLO – Bij `t Rijckje van kinderopvang Humanitas aan de Emmasingel 60 hebben we het thema vervoer behandeld. 2 maanden lang zijn de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers op zoek geweest naar alles wat rijdt, loopt, vliegt en vaart. En dat was veel. De kinderen gingen wandelen, fietsen en soms in de vrachtwagen om alles te ontdekken. We hebben ontzettende leuke uitjes gehad en daarbij heel veel geleerd.

Een nieuwe auto kopen?
Weten jullie waar nieuwe auto`s vandaan komen? Wij wel en hebben het allemaal gezien. Vanuit de fabriek komt er een hele grote vrachtwagen met oplegger. Die brengt ze naar de autowinkel. In de garage maken ze de auto klaar en dan kun je ze kopen. De kinderen  hebben alvast een hele mooie uitgezocht en komen later als ze hun rijbewijs hebben vast terug om er één bij Nicky uit te zoeken J.

Pech onderweg, wat nu?
Als je onderweg pech met je auto heb, komt Bennie je wel helpen. Hij werkt bij de ANWB. Met zijn Gele auto valt hij goed op. Samen mochten we banden oppompen en alle laatjes in zijn auto bekijken. Wat een boel schroefjes zeg….. De jongens vonden de computer in zijn auto ook wel erg interessant.

Poetsen, wij helpen wel?
Voor een schone auto ga je naar de wasstraat. Bij Kolkman hebben we de slang gepakt om eens goed met water te spuiten. Iedereen heeft goed geholpen en alles is blinkend schoon geworden. Op het kinderdagverblijf hebben we de wasstraat nagebouwd en nu kunnen we met onze speelgoedauto`s eronder doorrijden. Nu zijn onze fietsen en auto`s weer winterklaar!

Je hoeft niet met de auto te komen?
Als je geen rijbewijs hebt, ga je wandelen of fietsen. Fietsen heb je in allerlei kleuren en maten. In de winkel hebben we de fietsen proberen te tellen, maar het waren er zoveel.

De grootste van alle vervoersmiddelen, was toch echt wel de rode vrachtwagen van Rouwmaat. De kinderen die wilden, mochten er in zitten. Maar dat was voor sommigen toch echt te hoog en te spannend. Bij het wegrijden werd nog wel even de claxon gecontroleerd en we kunnen bevestigen….. hij deed het. TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOET.

Vanuit Spanje werden we bekend gemaakt met de boot. Want Sinterklaas zat erop. De boot die we op de groep hebben staan, wordt nu ook nog dagelijks gebruikt om sinterklaas na te spelen. We hopen dan ook dat Sinterklaas nog een  bezoekje aan ons brengt.  Maar of hij dan ook met de boot komt?

Al met al waren het fantastische ervaringen en daarvoor willen we Toyota Kormelink. Bennie Huurneman van de ANWB, Fietsenwinkel Goossens, Rouwmaat en Sinterklaas dan ook hartelijk danken. Wij hebben er enorm van genoten.