Beatrixstraat hangt straatprijs op

GROENLO – ‘Wie heeft de mooist versierde straat en wie heeft dit op een veilige manier gedaan’. Al in de voormalige gemeente Groenlo werd jaarlijks de ‘carnavals straatprijs’ uitgereikt. Het uitreiken van deze prijs is bij het opheffen van de gemeente Groenlo in 2005 door de toen ontstaande gemeente Oost Gelre, overgenomen.

De buurt of straat die het aanzicht voor en tijdens de carnavalsdagen op een zo origineel mogelijke wijze versierd, maakt kans op de straatprijs. Dit jaar, en dertien jaar na de eerste overhandiging, werd de prijs, in de vorm van een straatnaambord, door wethouder René Hoijtink van de gemeente Oost Gelre overhandigd aan de aanwonenden van de Beatrixstraat. Dit gebeurde afgelopen carnavalsmaandag in het carnavalshoes City Lido.

De Beatrixstraat mag het hele jaar pronken met deze prijs. Zaterdagmiddag 13 februari werd het bord opgehangen op een strategische plek in deze koninklijk straat, of is het Prinselijke straat. Want hier is tevens de woning van Prins Michaél en zijn familie gevestigd.

Buurtbewoners hebben na het ophangen van het bord een ‘lang zal het bord leven’ gezongen en zoals bij een oud Grols(ch) gebruik, er eentje (of twee …) op gedronken.

Straatprijzen:
Paulus Potterstraat – 2003
Oude Winterswijkseweg – 2004
Marhulzenweg/Eibergseweg – 2005
Hartreize – 2006
Paulus potterstraat – 2007
Vincent van Gogh straat – 2008
Hartreize – 2009
Goudsmitstraat – 2010
Notenboomstraat – 2011
Evertsenstraat – 2012
Vincent van Goghstraat – 2013
Evertsenstraat – 2014
Karel Doormanstraat / Zonnedaal – 2015
Beatrixstraat – 2016