Bloemencorso neemt gymzaal Pastoor Sandersstraat in gebruik


LICHTENVOORDE – De Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde neemt de voormalige gymzaal aan de Pastoor Sandersstraat in Lichtenvoorde in gebruik voor de opslag van materialen. Ook de Lopersgroep 90 en de Stichting DIDK, onder andere de organisator van het Over the Top Festival, maken gebruik van het gebouw.

Voor het terrein en het omliggende terrein wordt op dit moment een visie uitgewerkt. Op den duur zal er sprake zijn van een klein evenemententerrein met daarbij onder andere de mogelijkheid van opslag van materialen. De onlangs door de gemeente opgestelde Sportvisie sluit daar bij aan: sport bij sport, cultuur bij cultuur. Een mooi voorbeeld van sport bij sport is het initiatief van zeven sportverenigingen om een sportboulevard te realiseren bij zwembad ’t Meekenesch. Ook de Lopersgroep 90 heeft zich hier bij aangesloten.

De voormalige gymzaal aan de Pastoor Sandersstraat wordt nu dus gebruikt door het Bloemencorso, de Lopersgroep en de Stichting DIDK. Het gebouw dient voor opslag van materialen en om er werkzaamheden te verrichten voor de evenementen die op het terrein gehouden worden. Voorbeelden daarvan zijn het Over the Top Festival, de tentoonstelling van de bloemenwagens van het Bloemencorso en het vogelschieten tijdens de kermis.

De officiële overdracht van het gebouw is op 1 maart 2016.