BMV Marienvelde van start


MARIENVELDE – Speciaal voor de officiële start van Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Mariënvelde had gedeputeerde Jan Jacob van Dijk zich dinsdag 3 februari in een overal gehesen en veiligheidsschoenen aan gedaan. Door de handeling te verrichten om met een shovel een bord uit de grond te tillen op de plek waar de BMV moet komen gaf hij de aanzet voor de nieuwbouw.

Deze actie werd gevolgd door onder andere de Commissaris van de Koning Clemens Cornielje, GS. Jan Markink, GS. Annemieke Traag, Burgemeester Annette Bronsvoort, wethouder Jos Hoenderboom, wethouder Marieke Frank, wethouder Rene Hoijtink, wethouder Vincent van Uem, voorzitter van BMV Marianne kallen Morren andere belanghebbende en veel bewoners van het dorp Mariënvelde.

De BMV Mariënvelde is een brede maatschappelijke voorziening met een zorgcorporatie. Dat wil zeggen met zorg voor het gehele dorp in alle leeftijden. Bijzonder hierin is dat zij een akkoord heeft met gemeente om de zorg als burgerinitiatief te leveren. De zorgcorporatie doet de preventieve zorg, toeleiding tot de zorg en de uiteindelijke zorg.

Brede Maatschappelijke Voorziening
Het plan is een burgerinitiatief dat in 4 jaar is ontstaan. Het is geheel gedragen door (nagenoeg) alle inwoners. Het is letterlijk van, voor en door de inwoners van het dorp geheel gerealiseerd en wordt ook als zodanig uitgevoerd. Een gebouw waarin sport, ontmoeten, zorg, verbinden, ontspanning en dagbesteding in alle facetten samenkomen. 19 verenigingen en belangenorganisaties.

Mariënvelde is een dorp van 900 inwoners in de gemeente Oost Gelre. Zij gaat het gebouw bouwen met circa 200 vrijwilligers.