Bouw tijdelijke hulpbrug over N18 bij Borkinckweg


EIBERGEN/GROENLO – Noaber18 voert in opdracht van Rijkswaterstaat van maandag 26 september tot en met vrijdag 7 oktober onderhoud en voorbereidende werkzaamheden uit aan de N18 tussen Groenlo en Eibergen. Ook legt de aannemer een hulpbrug aan over de bestaande N18. De werkzaamheden zijn nodig voor de aanleg van de Nieuwe Twenteroute. De N18 is in deze periode op werkdagen acht nachten volledig afgesloten van 19.00 tot 05.00 uur. Het verkeer krijgt te maken met omleidingsroutes en langere reistijden.

Noaber18 voert algemene onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het herstellen en aanbrengen van asfalt en wegmarkeringen. Daarnaast gaat Noaber18 voorbereidend werk verrichten voor de aanleg van de nieuwe N18, waaronder de plaatsing een hulpbrug in de eerste week van oktober. Deze tijdelijke brug gaat ter hoogte van de Borckinkweg over de huidige N18 heen en is nodig om tijdens de bouw het bouwverkeer ongelijkvloers te laten kruisen met het reguliere verkeer op de bestaande N18.

Om de bereikbaarheid van de regio zo optimaal mogelijk te houden en daarmee de hinder voor weggebruikers te beperken, worden de werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd. Rijkswaterstaat sluit de N18 in bovengenoemde nachten in beide richtingen af voor alle verkeer tussen de N319 in Groenlo en de Kiefteweg in Eibergen. De kruisende wegen met de N18 blijven gedurende het werk zoveel mogelijk open. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes. Ook worden verkeersregelaars ingezet. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Hinder omgeving
Direct omwonenden ondervinden mogelijk geluidshinder van de werkzaamheden. De grootste hinder ontstaat bij het frezen van het asfalt. Per locatie duurt het freeswerk ongeveer één uur. De hinder van het plaatsen van de damwanden en de hulpbrug wordt zoveel mogelijk beperkt door gebruik te maken van een geluidsarme methode. Deze werkzaamheden vinden plaats in de nachten van maandag 3 tot vrijdag 7 oktober. 

De Nieuwe Twenteroute
De aanleg van een 27 kilometerlange, nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede is onderdeel van de Nieuwe Twenteroute. De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt namelijk vernieuwd! Deze nieuwe Twenteroute wordt een weg waarop het veiliger is om over te rijden of over te steken; waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten, maar past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De nieuwe Twenteroute zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen; en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. Rijkswaterstaat heeft Noaber18 opdracht gegeven tot de aanleg van de nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting klaar in de tweede helft van 2018.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/n18-nieuwetwenteroute
www.vanAnaarBeter.nl of bel met de gratis informatielijn 0800-8002. U kunt ook de app van Noaber18 downloaden en ons volgen via Facebook, @NieuweTwenterout.