Brandweer Groenlo zoekt nieuwe collega’s!

GROENLO – Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continue nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Groenlo kan bijvoorbeeld nieuwe mensen gebruiken.

Brandweerpost Groenlo bestaat uit 24 vrijwilligers
“Wij combineren ons dagelijks werk met het werk als brandweervrijwilliger. In geval van een melding komen wij naar de kazerne om uit te rukken en mensen en dieren in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig! Ben je tussen de 18 en 45 jaar oud, woon je in Groenlo en wil je meer weten over het werken bij de brandweer, dan komen wij graag met jou in contact. Je kunt ons mailen op brandweergroenlo@gmail.com of www.bwao.nl”.

Helpen en redden, opleiding, vergoeding, verzekering
Als brandweervrijwilliger kun je mensen in noodsituaties helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop.

Toestemming werkgever
Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van jouw werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden?

Ben je benieuwd of de brandweer iets is voor jou? Laat het ons dan weten! Je toekomstige collega’s willen je graag vertellen over wat zij doen en al je vragen beantwoorden. Ook bestaat er de mogelijkheid om een kijkje te nemen op de kazerne of een oefenavond bij te wonen.

“Neem contact op met brandweergroenlo@gmail.com of www.bwao.nl en laat jouw contactgegevens en telefoonnummer achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!”.