Burgemeester roept op acties te ondernemen voor Serious Request

OOST GELRE – Burgemeester Annette Bronsvoort roept inwoners van Oost Gelre op acties te ondernemen voor het goede doel van Serious Request. “Ik onderschrijf van harte de inzet van Serious Request om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.” Het glazen huis wordt dit jaar ingeruild voor een wandeltocht door de DJ’s van 3FM. In die wandeltocht doen ze ook Oost Gelre aan. “Ik zie dat als een mooie gelegenheid om actief bij te dragen aan het goede doel.”

De DJ’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen beginnen op 19 december hun wandeltocht in Hengelo (O) en lopen tot en met maandag 24 december een route via de Achterhoek naar Utrecht. Op donderdag 20 december doen ze Oost Gelre aan. In de ochtend komen ze in Groenlo aan. Vervolgens lopen ze ’s avonds om 21.00 uur door via Lievelde, Lichtenvoorde en Harreveld naar Varsseveld. Volgens burgemeester Bronsvoort een mooie gelegenheid om te laten zien waar Oost Gelre goed in is. “We zijn goed in het organiseren én we hebben zorg en aandacht voor elkaar.”

Geld inzamelen
Natuurlijk staat voorop dat er geld wordt ingezameld voor het goede doel, benadruk burgemeester Bronsvoort. “Het Rode Kruis heeft drie hele specifieke doelen aan de inzameling verbonden. En ik ondersteun die doelen van harte: reanimatie in Nederland, Bescherming tegen natuurgeweld en Noodhulp bij oorlog en conflicten.  Ik hoop dat onze inwoners ook in actie komen om het Rode Kruis daarbij te helpen. We hebben heel veel creativiteit en organisatietalent in onze gemeente, er komen vast leuke ideeën opborrelen.”

Activiteiten aanmelden
Inwoners of organisaties die iets willen organiseren kunnen dat melden op de website van 3FM Serious Request (https://www.npo3fm.nl/seriousrequest). Het is uiteraard aan de DJ’s van 3FM hoe ze op deze activiteiten inspelen tijdens hun wandeling. “Maar het wandelschema geeft aan dat ze 20 december de hele dag in Groenlo zijn en ’s avonds via Lievelde, Lichtenvoorde en Harreveld richting Varsseveld lopen”, aldus burgemeester Bronsvoort. “Ik zou het mooi vinden als de DJ’s een onvergetelijke wandeltocht door Oost Gelre maken. Onvergetelijk voor de DJ’s, maar ook onvergetelijk voor de goede doelen van het Rode Kruis.”