Carnaval in Grolle start op basisscholen

GROENLO – De dolle dagen in Grolle zijn vrijdagmorgen 5 februari van start gegaan op de basisscholen. lle hoogheden, een delegatie van carnavalsvereniging de Knunnekes ondersteund door het dweilorkest der Knunnekes namen deel aan deze feestelijke ochtend.

Sil Bril en Sjoel Cool, dit keer als ‘echte’ dj’s, warmde de leerlingen alvast een beetje op met een heuse disco. Terwijl de stemming er al goed in zat kwam het dweilorkest van de Knunnekes binnen en werd de polonaise ingang gezet.

Jeugdprins Tijn en jeugdadjudant Simon zijn echte ambassadeurs. Zij vroegen op elke school of de jongens en de meisjes morgen (lees zaterdag 6 februari) naar het kindercarnaval wilden komen. Vanaf 13:00 uur vertrekt vanaf de Ni’je Veste locatie Wheme de carnavalsoptocht. Daarna is er Jeugdcarnaval bij City Lido in de Theaterzaal met een spectaculaire onthulling van de nieuwe jeugdprins en adjudant.

De hoogheden hebben vrijdagochtend een bezoek gebracht aan de Ni-je Veste Wheme, Palet, Hoeksteen, Nij-je Veste Buitenschans, Willibrordus, en de laatste school was de Watermolen. Op alle scholen werden door de hoogheden onderscheidingen aan de school prins(es) en adjudant(e) uitgereikt.