College helpt mee met zwerfafvalactie

OOST GELRE – Het college van burgemeester en wethouders van #gem_OostGelre stak deze week ‘de handen uit de mouwen’ en hielp leerlingen van de basisscholen in Oost Gelre mee met het inzamelen van zwerfvuil.

Afgelopen maandag 13 april ging voor de zevende keer de zwerfafvalactie ‘Natuurlijk Schoon’ van start. Leerlingen en begeleiders van 15 basisscholen in Oost Gelre zijn de straat opgegaan om in de buurt van hun school zwerfafval op te ruimen.

Wethouder Marieke Frank heeft donderdag 16 april meegeholpen met de leerlingen van de Jozefschool in Lichtenvoorde. Burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Jos Hoenderboom hielpen vandaag (lees vrijdag 17 april) de leerlingen van de Willibrordusschool in Groenlo met het inzamelen van zwerfvuil. “Kijk een zakje met hondenpoep in de stuiken”, zegt de burgemeester. “Ze ruimen dan wel netjes de hondenpoep op maar gooien vervolgens het zakje in de struiken”, vervolgt zij.

Landelijke actie ‘Natuurlijk Schoon’
Natuurlijk Schoon is een initiatief van #ROVA. Het is de grootste zwerfafval-opruimactie van Nederland. In 16 gemeenten doen in totaal ca. 14.000 leerlingen van 215 scholen mee. Samen met ROVA streven we naar een schone en duurzame leefomgeving. Door de actie breed in te zetten wordt de strijd tegen zwerfafval aangegaan. In samenwerking met natuur- en milieuorganisaties, scholen en verenigingen worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd.

Andere opruimacties in Oost Gelre
Ook andere organisaties hebben hun handen al uit de mouwen gestoken. O.a. in het kader van NL Doet is er in Groenlo op 20 maart een grote zwerfvuilbootcamp gehouden. Op zaterdag 28 maart heeft AH Kruip Lichtenvoorde een zwerfvuilopruimactie in de omgeving van de supermarkt gehouden. En afgelopen maandag werd o.l.v. Vragenders Belang zwerfafval opgeruimd.

Meer informatie
Voor meer informatie www.rova.nl/natuurlijkschoon.