Cultuur in de Wijk in Zieuwent en Mariënvelde

Gemeente stimuleert cultuurdeelname senioren

Met het project ‘Cultuur in de Wijk’ heeft de gemeente Oost Gelre het initiatief genomen om cultuurdeelname door senioren te bevorderen en ontmoetingen te stimuleren.

Voor senioren in de regio Zieuwent – Mariënvelde heeft kunstencentrum Boogie Woogie een speciaal programma ontwikkeld passend bij dit gebied binnen de gemeente. Er wordt o.a. samengewerkt met de KBO’s van Mariënvelde en Zieuwent, De Boog Mariënvelde, bibliotheek Oost Achterhoek en vanwege de rode draad ‘Toen en Nu’ met de Oudheidkundige Vereniging Zuwent.

Op het platteland
De eerste helft van het jaar is het thema “Op het platteland”.
Tijdens de eerste bijeenkomst, op woensdagmorgen 16 maart om 9.30 uur in De Boog in Mariënvelde, zijn foto’s en films te zien over Mariënvelde en Zieuwent in het verleden. Hierbij zijn Harry Spekschoor en Lucia Beerten betrokken. Het materiaal is afkomstig uit het archief van de oudheidkundige vereniging. De tweede activiteit vindt plaats in het parochiehuis in Zieuwent op dinsdagmiddag 12 april, aanvang 14.00 uur. Dan komt Stichting Boerengoed met oude agrarische voorwerpen uit het voor- en achterhuis. Hopelijk zetten beide sessies aan tot het vertellen van oude verhalen.

Het idee is om deze verhalen bron te laten zijn van kleine sketches of scènes. Hierbij wordt samenwerking gezocht met een lokale toneelvereniging. Dinsdagmiddag 31 mei worden de sketches uitgevoerd in het parochiehuis in Zieuwent. Extra onderdeel van het programma is een bijdrage van de dialectkring met gedichten en verhalen.

Dansen in heden en verleden
Net vóór het zomerreces zal folkloristische dansgroep ‘De vier winden’ uit Vragender nog een optreden verzorgen. Vanaf eind augustus zal het thema “dansen in heden en verleden” verder vorm krijgen. Hierbij wordt samengewerkt met balletdocente Milly Klein van Boogie Woogie en dansschool Vieberink.

Deelname aan de activiteiten is gratis!

Meer informatie:
Harry ten Brinke
tel. 06 484 565 52
harry@boogiewoogie.nl

E-mail