De oude Calixtus laat van zich horen

GROENLO – Het carillon van de Oude Calixtustoren in Groenlo krijgt tijdens de Slag om Grolle bezoek van een viertal torenblazers. Een koperkwartet bestaande uit Chiel te Loeke (trompet), Wendy Hesselink (trompet), Junus  Hoitink (euphonium) en Erik Plekenpol (bastrombone) stelt zich op in de lantaarn, tussen de klokken en de klepels. Samen met beiaardier Wim Ruessink wordt er drie keer ‘hoog van de toren geblazen’: vrijdag 23 oktober om 12.00 uur, zaterdag 24 oktober om 10.00 uur en zondag 25 oktober om 17.00 uur.

Weer en wind worden getrotseerd om in samenspel met het carillon speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerde muziek ten gehore te brengen. De speelautomaat van het carillon laat zoals altijd ieder kwartier kort van zich horen. Extra handbespelingen door de beiaardier zijn er op vrijdag en zaterdag om 17.00 uur.

Op zondagmiddag is er om 14.00 uur in de Oude Calixtus een orgelconcert in de taveerne. Wim Ruessink zal dan wereldse en strijdlustige muziek uit de 17e eeuw ten gehore brengen op het nog zelden bespeelde Flentrop-orgel.