Ditotheaterweek ook weer in 2015!


GROENLO – Na een succesvolle eerste editie is er ook dit jaar weer een Ditotheaterweek. In de eerste week van de zomervakantie, van maandag 13 tot en met donderdag 16 juli,  wordt deze creatieve week georganiseerd voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Tijdens de Ditotheaterweek is het de bedoeling dat kinderen in vier ochtenden een musical neerzetten. Vorig jaar was het ‘De Drie Biggetjes’ van K3, dit jaar zullen de kinderen “Pippi Langkous’ neer gaan zetten. Dit jaar is er ruimte voor 150 kinderen om deel te nemen aan de theaterweek.

Tijdens deze dagen probeert de organisatie de kinderen warm te krijgen voor theater. Sommige kinderen gaan toneelspelen, een ander vindt het interessanter om te helpen met het decor, zoals zagen, timmeren of de aankleding. Ook zijn er mogelijkheden om creatief bezig te zijn en uitnodigingen te maken en allerlei accessoires voor de musical te maken. Tevens zullen er allerlei dansjes ingestudeerd worden. Aan het eind van de week treden de kinderen op voor publiek; iedereen die geïnteresseerd is kan naar de voorstelling komen kijken! Ook dit jaar zal de Ditotheaterweek weer plaatsvinden in Cultureel Centrum de Bron.

Hou in ieder geval de eerste week van de zomervakantie vrij in je agenda en check voor de laatste nieuwtjes en informatie de Facebookpagina. Voel je je daarnaast aangesproken om dit mooie evenement te steunen in welke vorm dan ook, dan kunt u ook een berichtje sturen naar hun facebookpagina; www.facebook.com/ditotheaterweek