Doolhof staat in teken van de boerderij

ZWILLBROCK(D) – Het maïslabyrint in Zwillbrock ligt net over de grens richting Vreden. In een maïsveld bij de boerderij van de familie Beuting is op een steenworp afstand van de meeuwenkolonie een groot labyrint aangelegd. “De mais staat weer hoog. Dat komt doordat wij elk jaar het gewas onder plastic laten groeien”, vertelt Hendrik Beuting.

Het doolhof aan de Flamingotoute wordt elk jaar uitgebreid met een attractie. Naast de hoofdattractie, het maislabyrint, kan er sinds enkele jaren ook het zeer populaire ‘Boerengolf’ worden gespeeld. Dit jaar is het kinderspeelparadijs uitgebreid met een modderbaan.

Het labyrint heeft elk jaar een andere figuur als route door het mais. Dit jaar is gekozen voor ‘boerderij vroeger en nu’. De paden die door het doolhof lopen vormen een tractor. Wanneer men besluit door het doolhof te lopen krijgt men bij de ingang een formuliertje mee waarop antwoorden ingevuld kunnen worden. In het doolhof zijn een aantal plekken te vinden waar de vragen worden gesteld.

Terwijl ouders iets kunnen gaan drinken kunnen kinderen zich vermaken in het speelparadijs. Er is namelijk een speelschuur, springkussens, zand- en hooi labyrint, strandtent, outdoor tafelvoetbal, boerentuin, speelschip met grote glijbanen en twee kartbanen. en zandberg aangelegd.

Het ‘Doolhof aan de Flamingoroute’ is nog tot 18 oktober geopend en is te vinden de eerste weg rechts na de forellenvijver achter Zwillbrock, als je vanaf Groenlo komt. Groepen vanaf 10 personen dienen zich vooraf te melden: Tel.: 0049 (0) 1752607544. Openingstijden zijn: dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur. Zaterdag en zondag 10.00 tot 19.00 uur.

Voor meer informatie www.zwillbrockirrgarten.de