Druk bezochte eerste Vesting Vrijmarkt


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

Bericht is aangepast

GROENLO – Het oranje zonnetje liet zich op Koningsdag 27 april toch nog zien en dat pakte wellicht ook goed uit voor de Vesting Vrijmarkt in Groenlo. Volgens de organisatie hebben een 5.000 belangstellenden een bezoek gebracht aan het festijn in de Grolse binnenstad. “De Vesting Vrijmarkt was een groot succes”, laat een tevreden Erik Mentink, van Groenlo Vestingstad Promotion weten.

Dit jaar droeg het festijn voor het eerst de naam Vesting Vrijmarkt. Voorheen werd het Amalia markt genoemd. “De naam Vesting Vrijmarkt dekt de lading veel beter. Later dit jaar en wel op zondag 26 Juli en 9 Augustus worden de Vestingdagen gehouden en dan gaan we op de historische tour. Op die dagen wordt een voorproefje gehouden van het mega evenement de Slag om Grolle dat op 23, 24 en 25 oktober gehouden wordt in Groenlo. De Vestingdagen zijn de ideale opmaat hiervoor”, aldus Erik Mentink.

Bezoekers konden op de Vrijmarkt rondlopen op de Kinderrommelmarkt. Aan deze markt deden maar liefst 65 kindergroepen. Theater Troep voor Galg en Rad bracht diverse voorstellingen op het plein bij de Oude Calixtus. Clown Hans maakte van ballonnen mooi figuren en kinderen konden zich laten schminken

Tevens waren diverse toeristische bezienswaardigheden deze Koningsdag open. De kerk op Markt had haar open zodat de Slag om Grolle in de Oude Calixtus te zien is. In de tuin van Huijs Basten Asbeck was de beeldentuin en de foto-expositie van Joop Koopmanschap in de Nieuwstraat te bezichtigen.

 

[adrotate group=”3″]