Eerste buitenactiviteit Knunnekes


GROENLO – De laatste dag van januari, in het vijfde jaargetij werd de eerste buitenactiviteit gehouden voor de diverse onderdelen van Carnavals vereniging De Knunnekes. Leden van het Corps Champêtre Groll zorgden deze middag ervoor dat de straatversierders van de Zilversmid en de Goudsmitstraat, de straten van Prins Remco I en Adjudant Jeroen, een ‘goede bodem’ hadden om te versieren. Zij werden dus voorzien van een hapje en een drankje. De muzikale omlijsting deze middag kwam van ‘Windkracht 11’.

Ook voor KAPSTOK (Knunnekes Activiteiten Promotie Stichting Onder Knunnekesvlag) was het deze dag een buitenactiviteit. Zij plaatsten de vlaggenmasten met daaraan de banieren in de voortuinen van de beide hoogheden. Bij de Prins stond uiteraard ‘Prins’ op de banier en het zelfde gebeurde bij de Adjudant. Tevens ontvingen de vrouwen van de hoogheden een bos bloemen van KAPSTOK en bood Kapstok symbolisch een 2 tal vaten bier aan voor het residentiefeest, dat later die middag plaatsvond.

Ook werd deze middag ‘De Kleine Potjes hebben grote oren trofee’ uitgereikt. Deze is voor degene die op diverse manieren zijn best doet om maar achter het grote geheim van Groenlo te komen. “Je had het niet goed maar was wel het nieuwsgierigst”, vertelde Prins Remco terwijl hij de wissel trofee overhandigde aan Robin Schuurmans. Robin komt net als het Prinsenpaar uit de carnavalsgroep Punani.

Volgende week zaterdag worden de steken geplaatst bij de Prins en Adjudant en 15, 16 en 17 februari 2015: ‘De Drie Dolle Dagen’. Met op zondag 15 februari de grote optocht gehouden door het centrum van Groenlo. Deze optocht wordt live uitgezonden op TV Gelderland en gepresenteerd door Willen te Molder.