Eerste buutavond een feit

GROENLO – De eerste buutavond telde één nieuwe buutredener. Hij heeft de Hogere Buut School (HBS) succesvol doorlopen en stond op donderdag 7 januari in de ‘Nole tonne’ op de jaarlijkse pronkzitting van carnavals vereniging De Knunnekes. De avonden worden gehouden voor Prins Michaël I en zijn adjudant Christof. De buutavond op donderdag was een succesvolle avond. De komende weken volgen er nog vier. Meer dan 2.500 belangstellenden zullen getuigen zijn van een de 53ste pronkzitting.

Precies om elf seconden over acht werd donderdagavond de eerste buutavond geopend. In de grote zaal waren lange rijen tafels neergezet, die plaats boden aan vijfhonderd mensen. Penningmeester Peter Nales vertegenwoordigde de afwezige president Rob Stokkers en opende de buutavond. Vanaf de stadsmuur, die gebouwd was op het podium en zitting gaf aan de raad van elf en het Prinsenpaar, kondigde Rob Porskamp een avond vol humor, zang, dans en amusement aan.

Omdat er nog vier buutavonden zullen volgen zal Streekgids.nl tijdens de laatste buutavond de gemaakte foto’s publiceren.

De volgende pronkzittingen zijn op vrijdag 8, zaterdag 9, vrijdag 15 en zaterdag 16 januari.

Foto: Marcel Houwer