Eindexamenexpositie Marianum

GROENLO – Ook dit jaar hebben de eindexamenkandidaten die het vak kunst beeldende vorming volgen op het Marianum hard gewerkt aan hun eindwerkstukken. De leerlingen hebben een thema gekozen en een half jaar gewerkt aan zowel plat als ruimtelijk werk. De verscheidenheid van werk maakt deze expositie zeer interessant. Zo hangen er schilderijen, tekeningen en grafiek. Ook zijn er beelden in verschillende technieken te zien. Van keramiek en hout tot een levensgroot beeld van auto-onderdelen.

De drie beste werken van havo en de drie beste werken van vwo worden ingestuurd voor de Art Battle in galerie De Weemhof te Borculo. Welke werken dit zijn, wordt tijdens de opening bekend gemaakt.

De expositie zal worden geopend op vrijdag 18 maart door Loukie von Freyburg. Beeldend kunstenaar en oud-docent van ArtEZ. Iedereen is om 16.00 uur van harte welkom om deze opening bij te wonen en tot 18.00 uur een kijkje te nemen in de expositieruimte van het Marianum in het gebouw aan de Deken Hooijmansingel in Groenlo.

Het is mogelijk om de expositie op een ander moment te bezoeken. Van 18 maart tot en met  22 april is de expositie open tijdens schooldagen van 8.30 uur tot 16.00 uur. Ook is het zeer de moeite waard te kijken naar de expositie in galerie de Weemhof in Borculo