Enquête over de Grolse gracht

GROENLO – Samen met Waterschap Rijn en IJssel onderzoekt de gemeente Oost Gelre de betekenis van de stadsgracht voor Groenlo. De gracht heeft verschillende functies. Met name in de laatste jaren zijn er verschillende toeristische functies bij gekomen. De directe aanleiding voor het onderzoek is de aanwezigheid van blauwalg in de stadsgracht en de gevolgen die dit heeft voor het gebruik van de gracht.

Op de website www.bitly.com/grolsegracht staat een korte vragenlijst. Die bestaat uit ongeveer tien vragen. De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit Groenlo de vragenlijst in willen vullen. Het invullen van de vragenlijst kan tot uiterlijk 17 april en duurt slechts enkele minuten.

De vragenlijst maakt onderdeel uit van een breder onderzoek naar de oorzaken van blauwalg en de oplossingen voor blauwalg. Met de uitkomsten van deze vragenlijst wil de gemeente het belang van de stadsgracht voor Groenlo duidelijk maken. Dit belang weegt namelijk mee in het maken van de keuze voor een bepaalde aanpak van blauwalg.