Extra inzameling plastic, blik, sap- en zuivelpakken

OOST GELRE – Sinds 1 januari is in Oost Gelre het omgekeerd inzameling ingevoerd. Ook het schema van inzameling is gewijzigd. Daardoor zit er in sommige kernen/wijken tussen de laatste inzameling van plastic in december en de eerste inzameling in januari erg veel tijd. Met als gevolg dat in die kernen/wijken de containers met oranje deksel nu al (bijna) vol zijn, terwijl de lediging pas op 23 of 28 januari is.

Eenmalige extra inzameling op zaterdag 10 januari
Daarom vindt er in die kernen/wijken op zaterdag 10 januari een eenmalige extra inzameling voor plastic, blik, sap- en zuivelpakken plaats. Het gaat om de adressen waar volgens de afvalkalender op 23 en op 28 januari a.s. plastic, blik, sap en zuivelpakken worden ingezameld (container metoranje deksel).

Inwoners van de betreffende adressen kunnen de container met het oranje deksel op zaterdag 10 januari a.s. vanaf 07.00 uur extra aanbieden. ROVA leegt de container nog dezelfde dag. De reguliere inzameling op de 23e en 28e vindt gewoon plaats. Het gaat voor genoemden adressen dus om een extra inzamelronde.

Voor de inzameling van 13 januari a.s. is geen extra ronde gepland. Deze worden volgens de reguliere route gereden.

Inwoners wordt gevraagd dit bericht ook aan hun buren door te geven.