Gemeente Oost Gelre start Burgernet campagne


Gemeente Oost Gelre start campagne voor aanmelden Burgernet

Burgemeester Annette Bronsvoort: “Help politie bij het opsporen van vermiste personen of verdachten”

Bij alle inwoners van Oost Gelre ligt er deze week een brief met aanmeldformulier in de bus van burgemeester Annette Bronsvoort. In de brief vraagt de burgemeester inwoners om mee te doen met Burgernet.

Burgernet (voorheen SMS-alert) is een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven. Burgemeester Annette Bronsvoort: “Hiermee kunnen we de politie helpen bij het opsporen van vermiste personen of verdachten. Hoe meer ogen en oren helpen, hoe groter de kans dat we ze samen opsporen.” Met Burgernet kan de politie sms-berichten én gesproken berichten versturen naar mobiele en vaste telefoons. Daarnaast kunnen inwoners ook e-mailberichten (BurgernetMails) ontvangen.

Aantal deelnemers Burgernet in Oost Gelre
In Oost Gelre nemen nu 1.633 inwoners deel aan Burgernet. Burgemeester Bronsvoort: “We hopen door deze actie dat dit aantal stijgt naar zo’n 3.000 inwoners (10% van het inwoneraantal van de gemeente). Maar het zou natuurlijk heel mooi zijn als het aantal nog verder stijgt. Immers, hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat we samen vermiste personen of verdachten opsporen.”

Hoe werkt Burgernet?
Stel dat er bij de meldkamer van de politie een melding binnenkomt van een vermist persoon of een inbraak. Dan kan de politie meteen een Burgernetactie starten. Deelnemers van Burgernet krijgen een sms of een ingesproken bericht op de vaste of mobiele telefoon. Als iemand iets ziet wat van belang kan zijn, dan kan worden doorgegeven via een speciaal telefoonnummer. Per adres kunnen meerdere mensen zich aanmelden (16 jaar en ouder).

Meer informatie staat op www.burgernet.nl.

image002