Geslaagde elektrische autodag bij het Brouwersnös.

GROENLO – De Groenlose energiecoöperatie Groenkracht kan terugkijken op een geslaagde eerste E-car belevingsdag in Groenlo. Ruim 250 bezoekers lieten zich zaterdag 29 september bij het Brouwersnos door lokale autodealers en vrijwilligers voorlichten over de mogelijkheden van de vele verschillende elektrische automodellen waaronder Tesla, Renault, BMW, Nissan, Kia en Toyota. De Groenlose autodealer Nicky Groot Kormelink zorgde voor een echte primeur door met een waterstofauto te komen: de Toyota Mirai.

De bezoekers lieten zich onder een stralend najaarszonnetje voorlichten over de vele voordelen die elektrisch rijden biedt en ontdekten dat er elektrische auto’s zijn voor bijna ieders portemonnee. Verbazing was er bij menigeen die een proefrit nam, vanwege het geluidsarme rijden.

Naast elektrische auto’s waren er ook elektrische scooters en motoren te bewonderen en kon er met een elektrische boot op de gracht worden gevaren.

De Groenlose energiecoöperatie Groenkracht, die eerder al grote zonnedaken realiseerde in Groenlo, organiseerde dit evenement in samen werking met verschillende partijen waaronder lokale autodealers, BS22 en het Brouwersnös.