Geslaagde open dag voor Scouting Groenlo

GROENLO – Circa vijfhonderd bezoekers werden zaterdag 26 september welkom geheten op “Jongensstad” het terrein van Scouting Groenlo. Aanleiding voor de open dag was de feestelijke heropening van het vernieuwde terrein van Scouting Groenlo dat als onderdeel van het programma Stad Groenlo een grandioze metamorfose heeft ondergaan. De bezoekers konden tijdens deze dag genieten van het vernieuwde terrein, de opkomst van de jeugdleden en natuurlijk het fantastische weer.

Bij aankomst ontvingen de bezoekers een plattegrond met toelichting. Het terrein zelf was aangekleed met grote foto’s van de oude situatie opgesteld op de plek waar de foto destijds waren genomen. Op deze manier kon men goed de verschillen zien tussen de oude- en de huidige situatie. Ook was er een patrouilletent en keukentent opgesteld om de bezoekers een indruk te geven hoe de iets oudere jeugdleden op kamp gaan.

Uiteraard was er deze dag volop activiteit op het terrein. De Bevers, Verkenners, Kabouters en Welpen hadden deze dag hun wekelijkse bijeenkomst. De jeugdige bezoekers konden hier ook aan deelnemen. Er was de mogelijkheid om boven een kampvuur broodjes en of marshmallows te bakken. De stichting Steun Scouting Groenlo was aanwezig met een stand. En natuurlijk was er een hoek ingericht waar de mensen buiten in de zon onder genot van een kop koffie gezellig konden bijkletsen.

Om 11.00 uur was de officiële opening van het nieuwe terrein. Marco Overbekking en Richard Stöteler, namens Scouting Groenlo en stichting Sint Ludger kartrekkers van het twee jaar durende project, openden na een dankwoord van wethouder Hoijtink het vernieuwde terrein. Scouting Groenlo bedankte de gemeente voor de prettige en constructieve samenwerking en de vrijwilligers van het klusteam voor hun extra inspanningen in deze periode. Vooral dankzij hen dit prachtig resultaat!

De open dag bleek een groot succes. Veel positieve reacties uit o.a. de buurt. Enkele nieuwe aspirant leden. Meer nieuwe jeugdleden zijn welkom, zie www.scoutinggroenlo.nl. 19 nieuwe donateurs van de stichting Steun Scouting Groenlo. Maar ook een dag met ontmoetingen, kennismakingen en nieuwe ideeën voor de toekomst.
Wilt u het Scouting Groenlo terrein alsnog bezoeken? Dit kan op 23, 24 en 25 oktober tussen 11.00 uur ’s ochtends en 15.00 uur ‘s middags tijdens de Slag om Grol. Scouting Groenlo organiseert dan voor de vierde keer de kinderspelen “Harm en Bregje” op haar terrein. Het terrein is dan opengesteld voor publiek. Kinderen onder begeleiding van hun ouders of hun opa’s en oma’s zijn dan van harte welkom.