Groenlo Veilig Buurtpreventie

Initiatief bewoners leidt tot infobijeenkomst op maandag 15 februari

GROENLO – Op maandag 15 februari organiseren Rianne Emaus en Nicole Kaak, in samenwerking met de politie en de gemeente Oost Gelre, een informatieavond over BuurtWhatsApp in Groenlo. De avond wordt gehouden bij CC De Bron en begint om 19.30 uur.

Wat is BuurtWhatsApp?
Samen met buurtbewoners woninginbraak en andere criminaliteit tegengaan. Dat is het doel van een buurtpreventie-WhatsApp. Bewoners melden verdachte situaties aan politie via 112 en aan andere buurtbewoners via een buurt-WhatsAppgroep. In Oost Gelre is al een aantal WhatsApp-groepen actief. Rianne Emaus en Nicole Kaak, beiden wonende in Groenlo, willen dit nu in Groenlo helpen van de grond te tillen.

Hoe werkt WhatsApp-buurtpreventie?
Samen met mensen uit je buurt vorm je een zgn. BuurtWhatsApp-groep. Daarvoor heb je dus wel een smartphone nodig. Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon ziet, belt hij de politie en stuurt een bericht naar de WhatsApp-groep. Zo ontvangt iedereen binnen de groep een melding. Iedereen is dus op de hoogte van verdachte situaties en is extra alert

Informatiebijeenkomst 15 februari, 19.30 uur bij Cultureel Centrum De Bron in Groenlo

Ben je benieuwd hoe buurtpreventie via WhatsApp werkt? Kom dan naar de informatiebijeenkomsten op maandag 15 februari, 19.30 uur bij CC De Bron. Hoofdagent Freek Meekes legt je uit hoe zo’n WhatsApp-groep precies werkt. En welke situaties zich lenen om in een WhatsApp-groep te delen. Ook wijkagent Harrie van Balen Blanken en mensen van de gemeente zijn aanwezig.

Aanmelden voor informatieavond
Wil je bij een bijeenkomst aanwezig zijn? Meld je dan aan bij Nicole Kaak via e-mail: n.kaak@live.nl. Je kunt je ook via Facebook aanmelden. Er is een evenement aangemaakt onder de naam: Voorlichting buurtpreventie ‘Veilig Groenlo’ (avond).