Grolsch lanceert Dagvers Pilsner tijdens Slag om Grolle


GROENLO – De geboortegrond van Grolsch – is vanaf vandaag drie dagen lang omgetoverd tot de vestingstad Grolle ten tijde van de Slag om Grolle in 1627. Tot in het kleinste detail wordt zowel de historische veldslag tussen de Staatsen en de Spanjaarden als het leven van alledag uitgebeeld en waan je je in de 17e eeuw. En daar hoort bier bij. Speciaal ter ere van het 400-jarige jubileum introduceert Grolsch een heel bijzonder bier dat voorheen enkel voorbehouden was aan Grolsch brouwmeesters: Grolsch Dagvers Pilsner, pils dat rechtstreeks uit de lagertank komt.

Het pils werd vrijdagmiddag geïntroduceerd tijdens de Slag om Grolle anno 1627 op de geboortegrond van Grolsch? Om 16.15 uur, refererend naar het geboortejaar van Grolsch in 1615, slaat historisch karakter Peter Kuijper (Grolsch gildemeester anno 1676) samen met Wim Vermeulen het eerste fust Grolsch Dagvers Pilsner aan en is het kraakverse bier een feit.

Grolsch Dagvers Pilsner is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar tijdens de Slag om Grolle en vanaf eind oktober bij verschillende Grolsch horecagelegenheden door het hele land zolang de voorraad strekt.
Foto: PR