Grote belangstelling Vesting Vrijmarkt

GROENLO – De Vesting Vrijmarkt van 27 April (Koningsdag) in Groenlo heeft alles in zich om uit te groeien tot een mooi en groots festijn. De knusse binnenstad van Groenlo leent hier zich dan ook uitstekend voor. Dit jaar is het voor het eerst dat deze dag de naam Vesting Vrijmarkt draagt. Voorheen was het Amalia markt/Vestingdag. Maar de naam Vesting Vrijmarkt dekt de lading veel beter. Later dit jaar en wel op zondag 26 Juli en 9 Augustus worden de Vestingdagen gehouden en dan gaan we op de historische tour. Dit als voorproefje van het mega evenement de Slag om Grolle dat op 23, 24 en 25 oktober gehouden wordt in Groenlo. De Vestingdagen zijn de ideale opmaat hiervoor.

Vrijmarkt
Op de Vesting Vrijmarkt is een grote rommelmarkt voor de kinderen. Op dit moment al meer dan vijftig inschrijvingen. Maar ook volwassenen zullen op deze vrijmarkt hun waar aan de man proberen te brengen. Marktvision heeft gezorgd voor een groot aanbod aan marktkramen voor de braderie die onderdeel is van deze Vesting Vrijmarkt.

Theater Troep voor Galg en Rad zal diverse voorstellingen verzorgen op het plein bij de Oude Calixtus. Zij trekken elke voorstelling veel publiek. Voor de kinderen is er ook van alles te doen zo kunnen ze zien hoe houten tolletjes gemaakt worden. Ook is clown Hans aanwezig, hij maakt van ballonnen de mooiste figuren. De kinderen kunnen ook geschminkt worden en er zijn nog tal van andere vermakelijkheden.

Toeristische bezienswaardigheden
Diverse toeristische bezienswaardigheden zijn deze Koningsdag open. Zo heeft de Oude Calixtus haar deuren open waar de Slag om Grolle in de Oude Calixtus te zien is. De Vestingstadexpress zal pendelen van Marveld Recreatie. Huijs Basten Asbeck is ook open met haar prachtige beeldentuin. Ook de foto-expositie van Joop Koopmanschap in de Nieuwstraat is te bezichtigen. Ook de VVV in de Kevelderstraat heeft haar deuren geopend.

Muziek
Al vroeg zullen de klanken van het carillon klinken over het vestingstadje Groenlo. Beiaardier Wim Ruessink zal de bezoekers al vroeg in de juiste stemming brengen. Dweilorkest Windkracht 11 zal een optreden verzorgen op het parcours van de Vesting Vrijmarkt. Daarna wordt het stokje over genomen door de horeca op de Markt (Wissink, Frederik Hendrik en Bar 700). Dan zal de band DWARZ een optreden verzorgen.