Grote drukte bij opening Ravott’n.

GROENLO – De kinderen wisten vrijdagmiddag 19 oktober niet hoe snel ze in één van de natuurlijke attracties moesten komen, nadat initiatiefnemer Willy Vaags het lint dat de toegang nog versperde tot de speeltuin met zijn kleinkinderen had doorgeknipt.

Willy Vaags, deze middag duidelijk herkenbaar aan zijn fleurige bloemen die op de trui waren gespeld, heeft de afgelopen jaren veel gesproken met allerlei belanghebbenden zoals de gemeente, de hovenier, de bijenhouders. Hij bezocht andere speelplekken ter inspiratie, maakte tekeningen en verzamelde mappen vol informatie en ideeën. Vaags maakte ook met hulp van collega-vrijwilligers van de houtzagerij een bord, een klimwand en andere onderdelen voor in de speeltuin.

De natuurlijke speelplaats ‘Ravott’n’ is vrijdagmiddag officieel geopend. Het was een drukte van belang. “Dit is fantastisch”, “Hier kunnen de kinderen lekker spelen”. Zomaar een greep uit de veelgehoorde reacties. De kinderen kunnen klimmen op bomen, door een tunnel lopen en dan door de aangelegde loopgraven sluiten, zoals die er ook lagen in de 1627. Er is een uitkijktoren van waaruit je over het ‘slagveld’ kunt turen. Er is een waterpomp zodat kinderen lekker kunnen knoeien met water en zand. Voor ouders is er zitgelegenheid en de kinderen kunnen dan ‘ravott’n.

De speeltuin is wel open maar nog niet klaar. Er zullen in de loop van de tijd nog enkele natuurlijke speeltoestellen bij komen. In het voorjaar volgt een tweede ronde met beplanting en de speelplek zal pas over een paar jaar op zijn best zijn, als de natuur zijn werk heeft gedaan.

Tijdens de opening mochten de kinderen helpen om de speeltuin nog mooier te maken. Zij mochten namelijk bloembollen poten.

De natuurlijke speelplek ‘Ravott’n ligt aan de Halve Maanweg in Groenlo.