Rennen van Den Helder naar Maastricht


GROENLO – Groep D van de Lopersvereniging Groenlo (LVG) is met twee bussen vertrokken naar Den Helder. De groep van 13 lopers en 5 begeleiders doen mee met de estafettewedstrijd van Den Helder naar Maastricht. Een non-stop estafettetocht over 420 km dwars door Nederland.

Morgen (lees zaterdag) zal om 5.30 uur de eerste loper van LVG groep D van start gaan vanuit Den Helder. Op dat moment zijn er vanaf 3.00 uur al meerdere ploegen aan het lopen. Waar het vorig jaar nog 8 deelnemende teams meededen is het aantal teams nu verdubbeld naar 16. “Goed voor de strijdlijst en de estafette loop dat er meer deelname is”, zegt Christian Reinders.
Volgens hem is de groep er helemaal klaar voor. Middels een goed uitgebalanceerd trainingsschema van Doné Nienhuis is er de afgelopen week goed en intensief getraind.

Peter te Focht vult aan dat de groep de 420 km anders gaat lopen dan vorig jaar. “Daar waar vorig jaar nog 2 km per keer gelopen werd gaan we nu naar 1 km. We hebben geleerd van vorig jaar en hebben een zeer ingineus systeem bedacht  We hopen dan ook dat we hiermee sneller kunnen en dat we zondag middag tussen 11.00 en 12.00 uur de Maasboulevard on Maastricht binnen lopen. Of we daarmee wederom bij de top drie kunnen lopen is de vraag. We gaan in ieder geval voor een mooie eigen uitdaging en als we voor een podium plaats kunnen lopen zullen we dit niet nalaten”, aldus Wilfried van Vuuren.

“We hopen een mooi bedrag te kunnen te kunnen aanbieden aan de twee goede doelen die aan deze loop gekoppeld zijn, te weten Mappa Mondo en Kika. Tonny klein Gebbink meldt nog dat via de sponsoren Chiel Meekes Handelsonderneming, AH Bas Wallerbosch, Beukenhorst Koffie, Run&BFit, City Post Winteswijk, Poelhuis Promo, bakkerij Wissink, HCR Prinsen en Bleumink tweewielers het mogelijk is gemaakt dat we een flink sponsorbedrag kunnen aanbieden”. Echter blijft de sportieve uitdaging die groep D van de Lopersvereniging om van Den Helder door Nederland naar Maastricht te hardlopen een hoofdzaak.

Via Facebook zijn de lopers live te volgen. Zowel via hun eigen FB account als die van de organisatie.