Bron/auteur: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer

Het Oost Gelders jeugdorkest op de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE – Het Oost Gelders Jeugd Orkest (OGJO) speelt op vrijdag 19 juli op de Zwarte Cross. Het orkest bijt deze ochtend het spits af in de theaterweide. “Het zal de festivalgangers niet ontgaan dat het orkest optreedt. De theaterweide zit namelijk bij de hoofdingang”, vertelt Gijs Jolink van de Zwarte Cross die het OGJO graag een podium geeft. Op deze manier willen de Zwarte Cross en de gemeente Oost Gelre de harmonie en fanfare muziek in de Achterhoek onder de aandacht brengen.

Het optreden start om 11:00 uur. ‘We spelen drie kwartier. Gitarist Mart Hillen en andere lokale talenten zullen ook mee spelen met orkest. Het repertoire is film-, classic- en lichte popmuziek.

Klik voor meer informatie

Het orkest bestaat uit 70 jonge getalenteerde artiesten.

De wens is om het optreden de komende jaren een vervolg te geven. In september is er een evaluatie. Hierna worden vervolgstappen gezet voor de komende jaren. De verwachting is dat OGJO met de komst van een nieuw podium in 2020 drie dagen op de Zwarte Cross speelt. Met als grote uitdaging de saamhorigheid en passie van de harmonie en fanfare te laten klinken.