Hotel Havezate Marveld geopend

GROENLO – Alle huizen aan de Oude Winterswijkseweg hadden woensdag speciaal voor de opening van het nieuwe hotel op Marveld Recreatie de vlag uitgehangen. “Dit vind ik heel bijzonder”, laat Edwin Bomers van Marveld Recreatie weten.

“Na precies een jaar te hebben gebouwd, liepen vorige week de laatste bouwvakkers uit het complex”, vertelde een trotse Edwin. In maart 2014 werd de eerste handeling verricht aan het hotel dat staat net voor de ingang op het Marveld Recreatie terrein. Woensdagmiddag 25 maart werd het grote complex geopend door Annette Bronsvoort, burgemeester van de gemeente Oost Gelre.

Voordat zij de openingshandeling kon verrichten werd het gebouw door leden van de Compagnie Grolle gezuiverd van eventuele verscholen Spaanse soldaten. Deze werden met ‘Grof geweld’, zoals de kapitein van de groep het verwoorde, eruit geschoten met musketten. Voor burgemeester Annette Bronsvoort de taak om de poort van de brug te laten zakken zodat het publiek het nieuwe hotel Havezate Marveld kon binnentreden. Bij binnenkomst werden de genodigden ontvangen met een drankje en kon het 36 appartementen rijke gebouw van boven tot onder worden bekeken.

Nu al heeft het Aparthotel Havezate Marveld een rijke geschiedenis. Het is namelijk genoemd naar het adellijke landhuis uit de elfde eeuw op de zelfde plek stond.

Officiële gedeelte
Tijdens het officiële gedeelte sprak eigenaar Edwin Bomers. “Een lang gekoesterde wens is werkelijkheid geworden. Het hotel past prima in het stad Groenlo plan. Anderhalf jaar geleden zijn wij begonnen, samen met de gemeente, met het uitwerken van de plannen. Tijdens de bouw bleven de bouwradio’s (bijna) stil en daardoor werd het een geruisloze bouw voor de andere gasten op Marveld Recreatie. Op het laatste moment werd het nog spannend om op tijd klaar te zijn, maar ook dat is gelukt”, vertelt Edwin Bomers aan de aanwezige gasten en laat weten dat afgelopen weekend de eerste gasten al in het hotel hebben overnacht. “Deze waren laaiend enthousiast”, aldus Edwin.

“Dit mooie hotel verschaft een bloeiend recreatie park, extra aanzien, extra allure, en zal ongetwijfeld veel toeristen aangenaam verrassen. Ik het hotel alleen nog maar van de buitenkant gezien en het is een oase van rust. Je krijgt meteen het gevoel; ‘op verhaal te komen in de Achterhoek’. Het hotel is voor Groenlo en Oost Gelre een mooie aanwinst”, vertelt burgemeester Annette Bronsvoort.

Havezate Marveld telt 36 luxe appartementen, een romantische torenkamer, een sfeervolle ontbijtzaal en een luxe spa.

Voor meer informatie www.havezatemarveld.nl

 


Dit bericht is 546x gezien