‘Huis van de Buurt’ opent haar deuren


GROENLO – De deuren waren al sinds maandag 26 september geopend, maar donderdag 6 oktober opende wethouder Jos Hoenderboom het zogenoemde ‘Huis van de Buurt’, een inloopvoorziening in de Molenberg aan de Ziekenhuisstraat 7, officieel. Dit deed hij door een aantal touwen in elkaar te draaien zodat deze samen één sterk touw werd.

Het Huis van de Buurt is een plek waar inwoners uit de gemeente Oost Gelre welkom zijn. Om een kopje koffie te drinken, een kaartje te leggen, een cursus ‘hoe gebruik ik een tablet’ te volgen of te bewegen in de beweegtuin.

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en zich welkom voelt’, laat coördinator Sylke Kreeftenberg weten. ‘Mobiel of rolstoelafhankelijk, het Huis van de Buurt is een plek voor iedereen. Wanneer een bezoeker hulp nodig heeft – denk bijvoorbeeld aan slecht ter been – is er een professionele zorgmedewerker in de buurt”, vervolgd zij.

De inloop is gratis, voor deelname aan activiteiten zijn kosten verbonden. Het actuele programma is beschikbaar in de Molenberg of te bekijken op www.szmk.nl/huisvandebuurt.

Huis van de Buurt is tot stand gekomen door een samenwerking van zorgorganisaties SZMK, Careaz, De Lichtenvoorde, Estinea en de Stadskamer.

Het inloophuis is gevestigd aan de Ziekenhuisstraat 7 in de Molenberg.

Foto: Marcel Houwer
Foto: Marcel Houwer