Installatieadviseur en interieurarchitect voor verbouwing gemeentehuis bekend

OOST GELRE – De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van de selectie van een installatieadviseur en interieurarchitect voor de verbouwing van het gemeentehuis. Morgen, donderdag 26 november, wordt de gunning hiervan definitief. Installatieadviseur Kamperman uit Groenlo en Studio Groen en Schild uit Deventer (interieurarchitect) kwamen als beste uit de bus.

Wethouder René Hoijtink: “Dit is een belangrijke stap in het proces. Met de installatieadviseur gaan we de komende maanden werken aan een energiezuinig en comfortabel binnenklimaat. De interieurarchitect gaat aan de slag met het maken van een ontwerp, waarbij het werkplekconcept wordt afgestemd op werkprocessen van de medewerkers. Daarnaast wordt de tijdelijke huisvesting voor medewerkers (in het voormalige TPG-gebouw, de voormalige Rabobank en villa, en de voormalige Jorisschool aan de Varsseveldseweg 8) in gereedheid gebracht.”

Gemeentelijke organisatie vanaf januari 2017 op één locatie De raad nam in mei het besluit om een krediet van € 4,45 miljoen beschikbaar te stellen. Met dit krediet wordt het gemeentehuis verbouwd en aangepast. De gemeentelijke organisatie werkt nu nog verspreid over drie gebouwen: het gemeentehuis, de voormalige Rabobank en de naastgelegen villa. Dat wordt teruggebracht naar één locatie: het gemeentehuis in Lichtenvoorde. De voormalige Rabobank, de villa en het woonhuis aan de Raadhuisstraat 9 stoot de gemeente af. ”

Workshop sfeer en beleving voor inwoners
Op donderdag 7 januari organiseert de gemeente met Studio Groen en Schild een Workshop ‘Sfeer en beleving’ voor inwoners. Inwoners krijgen dan de gelegenheid om mee te denken over hoe de openbare ruimtes in het gemeentehuis er uit moeten komen te zien, zoals bijvoorbeeld de ontmoetingsruimte en trouwzaal. De avond begint om half 8 en duurt tot half 10 in het gemeentehuis in Lichtenvoorde. Inwoners die hierbij aanwezig willen zijn kunnen zich aanmelden via gemeente@oostgelre.nl. Er is plek voor maximaal 20 mensen.

Planning
De komende maanden (t/m april 2016) staan in het teken van het maken van een ontwerp en het contracteren van de uitvoeringspartners. De verbouwing begint in mei 2016 en duurt t/m december 2016. Begin januari 2017 is de verbouwing afgerond.