Jantje Beton-collecte


GROENLO – Van 9 tot en met 14 maart komen 44.000 collectanten van honderden jeugdorganisaties zoals scoutinggroepen, speeltuinverenigingen, buurtcentra en sportclubs in actie voor (buiten)spelen in de eigen buurt. En dat is nodig want een op de vijf kinderen speelt niet of slechts een keer per week buiten, terwijl dit juist essentieel is voor een gezonde lichamelijke, mentale en sociale ontwikkeling van elk kind.

Collecte voor gedeeld geluk
Collecteren voor Jantje Beton levert gedeeld geluk op: de ene helft van de collecteopbrengst besteden de verenigingen zelf ten behoeve van speelplezier voor hun jeugdleden, zoals met de aanschaf van speelmaterialen of de organisatie van zomerkampen en sportdemonstraties.

De andere helft van de opbrengst besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in het land voor kinderen die het hard nodig hebben. Samen met deze kinderen maakt Jantje Beton een vuist voor de verbetering van de verarmde speelmogelijkheden in hun eigen buurt.

In Groenlo zetten vrijwilligers van Scouting Groenlo zich hiervoor in. Wilt u ook een steentje bijdragen om de kinderen in uw buurt lekker buiten te laten spelen? Geef dan in de week van 9 tot en met 14 maart!