Jarige Knobbelaars schenkt geit aan dierenpark

GROENLO – De Vrolijke Knobbelaars (DVK) bestaan 30 jaar. Vijf jaar geleden hebben de Knobbelaars een boom aan de gemeenschap van Groenlo geschonken tijdens hun 25-jarig jubileum. Dit jaar heeft de club een drachtige geit gegeven aan Dierenpark ‘De Halve Maan’.

Foto: Marcel Houwer
Proosten op de nieuwe aanwinst. Bonzo staat rechtonderin. Foto: Marcel Houwer

“In eerste instantie wilden wij een paartje Knobbelzwanen schenken, maar het vorige knobbelpaartje is er ook niet meer. Dat leek ons niet wat. Ook hebben wij gedacht aan Knobbeleenden, maar die komen alleen voor in Azië”, vertelt Wilco Poortman van de DVK.

Uiteindelijk kwam DVK met het idee om Bennie Klein Tank van Dierenpark ‘De Halve Maan’ te bellen met de vraag of zij nog iets nodig hadden in het dierenverblijf. Bennie gaf aan dat het park verlegen zat om een geit en dan ook graag één die drachtig is.

Het is de geit met de naam ‘Bonzo’ geworden. Deze is drachtig en gaat bevallen van waarschijnlijk twee geitjes. Bennie Klein Tank kijkt tevreden naar de geit, die zich al helemaal thuis voelt in de wei van het park, en elk moment moeder kan worden. Hij is zeer blij met de schenking van DVK.

Foto: Marcel Houwer
Foto: Marcel Houwer

Henk Berenschot, voorzitter van de Landschapskudde Oost Achterhoek kwam samen met een collega ‘Kroamschudden’ en bracht een Pillewegge. “De schaapskudde van herder Rudolf Kuiper graast in de zomer regelmatig op de Grolse weide”, vertelt Berenschot en geeft daarmee aan dat het buren zijn en daarom deze Pillewegge.

Ook geeft de voorzitter van Landschapskudde Oost Achterhoek aan dat dit jaar een groot schaapsscheerdersfeest georganiseerd wordt op de Grolse weide. De dag wordt gehouden op zondag 22 mei.

[vsw id=”lI5j-wuLs7w” source=”youtube” width=”320″ height=”200″ autoplay=”no”]