Kermis in Zwolle


ZWOLLE – In Zwolle (bij Groenlo) wordt op 27, 28 en 29 Augustus de Zwolse Kermis gehouden. Dit Feest wordt gevierd op evenemententerrein “t Strootman” aan de Meddoseweg te Zwolle. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd om voor zowel jong als oud een zeer gevarieerd programma samen te stellen.

Zaterdag, de eerste kermis dag, zullen we beginnen met de optocht en daarna de opening van de kermis door onze voorzitter Derck Hulshoff. Vervolgens wordt er gestart met de kinderspelen. Deze zullen dit jaar in het teken staan van het thema “boerderij”. Er zullen verschillende leuke spelletjes gespeeld worden. De peuters en alle kinderen uit groep 1 tot en met 3 gaan knutselen met “Knutselmiep” uit Lichtenvoorde.

In de feesttent wordt na de middag aangevangen met de buurtbattle. Ook dit jaar zijn de Fanatieke Kermisvierders er in geslaagd om een leuke spelshow te bedenken. Het gehele weekend zal diverse attracties vrij toegankelijk zijn zoals de draaimolen, luchtkussens en pannakooi.

De zaterdagavond wordt rond 21:00u voortgezet in de feesttent. Na de succesnummers van vorig jaar, namelijk DJ Bachhie en Gerard Ekdom, wordt dit jaar de muziek verzorgd door: “Q-MUSIC The Party!” De heren van Q-Music komen Zwolle een flink opschudden. En wat is Q-Music zonder het bekende “FOUTE UUR !”  Eenmalig in Zwolle, dus geen reden om thuis te blijven.

Zondag starten we met de zeskamp. Ook dit jaar zal het eindspel weer ‘s avonds in de feesttent gespeeld worden, zodat we daarna met elkaar het feest voort kunnen zetten. Voor de jeugd is er weer het voetbaltoernooi en wie wil kan een kaartje leggen in de kleine tent.

De zondagavond is een feestavond voor jong en oud. We beginnen de avond rond 21:00u met het finalespel van de zeskamp! Na het finalespel begint de feestavond met medewerking van de band “Partyband Amici”.

Maandag is traditioneel de dag van het vogelschieten en vogelgooien! We starten om 8:00u met het ophalen van het koningspaar en de jeugdkoning. Een tweetal uurtjes later vertrekken we richting ’t Strootman om rond 10:30u het eerste schot te lossen.
Nadat alle vogels zijn neergehaald worden het nieuwe koningspaar en jeugdkoning(in) in de feesttent gehuldigd onder begeleiding van “Duo Amici” en het “Huisorkest”.

Maandagavond komen we weer massaal naar de feesttent om samen met het nieuwe koningspaar de kermis af te sluiten. We hebben voor deze avond wederom “SuperLuucks” vastgelegd om onze kermis het slot te geven die het verdient. Uiteraard vanavond gratis entree!

Voor meer informatie: www.feestvereniging-zwolle.nl