Gerard Ekdom op kermis in Zwolle

ZWOLLE – In Zwolle (bij Groenlo) wordt op 29, 30 en 31 Augustus de Zwolse Kermis gehouden. Dit Feest wordt gevierd op evenemententerrein “t Strootman” aan de Meddoseweg te Zwolle. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd om voor zowel jong als oud een zeer gevarieerd programma samen te stellen.

Zaterdag, de eerste kermisdag zullen we om 09:45 uur starten met de traditionele optocht met daarna de opening van de kermis door onze voorzitter Derck Hulshoff.

Vervolgens starten we met een nieuw programma voor de basisschooljeugd. Jarenlang hebben we gekozen voor de zogenoemde kinderspelen, dit jaar is het tijd voor wat anders. Daarom hebben we de Groenlose brandweer uitgenodigd om met de kinderen diverse brandweerspellen uit te voeren. Dit belooft zeer spectaculair te worden en ieder kind vanaf groep 3 kan hier aan deelnemen.

Rond 13:00 uur zal er in de feesttent gestart worden met de buurtbattle. Ook dit is in een nieuw jasje gestoken. Voor de allerkleinsten is er uiteraard weer vermaak geregeld in de kleine tent.

Er zal het gehele weekend voor de jeugd een zogeheten pannakooi op het feestterrein staan, waar lekker een balletje getrapt kan worden. Tevens zal de draaimolen alle kermisdagen gratis draaien, u hoeft dus geen draaimolenkaartjes te kopen.

De zaterdagavond wordt rond 21:00u voortgezet in de feesttent. De muziek wordt verzorgd door: “DJ Bachhie” en niemand minder dan “Gerard Ekdom”! Gerard Ekdom is bij het grote publiek bekend door radio 3FM, maar ook zijn deelname aan 3FM Serious Request. Vanavond zal hij in Zwolle de tent op zijn kop zetten. Een goede reden om op tijd naar de feesttent te komen.

Dan zondag, de tweede kermisdag. We starten als vanouds om 11:00u met de zeskamp. Ook dit jaar zal het eindspel ‘s avonds gespeeld worden. Voor de jeugd is er weer het voetbaltoernooi en voor de rijpere jeugd is er gelegenheid om een kaartje te leggen.

De zondagavond is een feestavond voor jong en oud. We beginnen de avond rond 21:00u met het finalespel van de zeskamp! Na het finalespel begint de feestavond met medewerking van de band “The Disco Kings”. Heerlijk swingen op hits van de 70’s, 80’s en 90’s!

Maandag is de dag waar iedereen naar uitkijkt, het vogelschieten en vogelgooien! We starten traditiegetrouw om 8:00u met het ophalen van het koningspaar en de jeugdkoning. Een tweetal uurtjes later vertrekken we richting ’t Strootman om rond 10:30u het eerste schot te lossen.

Nadat alle vogels zijn neergehaald worden het nieuwe koningspaar en jeugdkoning(in) in de feesttent gehuldigd onder begeleiding van “de Buren” en het “Huisorkest”.

Maandagavond komen we weer massaal naar de feesttent om samen met het nieuwe koningspaar de kermis af te sluiten. We hebben voor deze avond wederom ‘SuperLuucks‘ vastgelegd om onze kermis het slot te geven die het verdient. Uiteraard vanavond gratis entree!

Meer info: www.feestvereniging-zwolle.nl