Kinderboekenweek bij obs ‘t Palet


GROENLO – Na ruim twee werken rond het thema van de Kinderboekenweek ‘Kom erbij’ was vrijdag 19 oktober de afsluiting. Leerlingen van obs ‘t Palet zijn bezig geweest met o.a. het zelf maken van prentenboeken en andere verhalen die passen bij het thema. De school vindt het belangrijk om extra aandacht aan taalonderwijs te besteden en ziet de Kinderboekenweek als kans om het taalonderwijs extra onder de aandacht te brengen.

Vrijdag was er voor alle ouders een tentoonstelling waar deze mooie prentenboeken en verhalen werden tentoongesteld. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een door leerlingen zelfgebakken vriendschapskoekje kwamen vele ouders naar de prachtige tentoonstelling kijken.

Al het creatieve schrijven van de leerlingen werd beloond, nadat alle ouders de tentoonstelling hadden bezocht. De leerlingen van het mooist, binnen het thema geschreven verhalen, ontvingen uit handen van juf Carmen (locatiecoördinator obs ‘t Palet) een Gouden Griffel en de leerlingen die voor de best getekende illustraties hadden gezorgd, ontvingen een Gouden Penseel.