Kunst in historisch koetshuis voor iedereen toegankelijk

GROENLO – Woensdag 23 januari is in Groenlo de stichting KiK (Kunst in Koetshuys) opgericht. Deze stichting zal in de galerie in het Koetshuys, aan de Nieuwestraat 22, zorgen voor verschillende tentoonstellingen, optredens en andere vormen van kunst.

Vanaf het moment dat ze verhuisden van de Houtwal naar het Koetshuys aan de Nieuwestraat 22 wisten Peter Konings en Maarten Kooiker van IdeeMedia dat het Koetshuys toegankelijk moest blijven voor publiek.

Om dit te realiseren is de stichting KiK (Kunst in Koetshuys) opgericht. “Kunst en ontwerp bij elkaar brengen, dat is het idee achter de stichting”, leggen de heren van IdeeMedia uit. “We willen vier tot vijf keer per jaar kunst laten zien en dat kan heel breed zijn, van een expositie tot live muziek en van poëzie tot een interessante lezing. We denken ook aan verschillende thema-exposities zoals bijvoorbeeld over de 80-jarige oorlog tijdens de Slag om Grolle komend najaar.”

De heren willen met KiK graag de ‘kunst’ weer naar Groenlo halen. “We zitten hier op een prachtige locatie en we zetten de deuren graag open voor liefhebbers van kunst en ontwerp.”

Klik voor meer informatie

Voorzitter van stichting KiK is René Hoijtink, Nicole Schreur is secretaris en Rob Epping
penningmeester. De werkgroep bestaat onder andere uit: Willem te Molder, Jan Ruikers, Albert-Jan Boer, Eline Frank, Ed de Graaf en Arno Groot Kormelink. René Hoijtink:

Op 31 maart is de eerste expositie in het Koetshuys ‘Waterballet’ video & stills van Kamiel Rongen. Rongen, ook bekend onder de naam Hyde Park, is een Amsterdamse visueel kunstenaar die naam maakt met zijn trippy videoserie Waterballet, waarin hij met verf, olie en een (omgekeerd) aquarium de meest buitenaardse onderwaterwerelden maakt.

De expositie op 31 maart vindt plaats tijdens de voorjaarseditie van Mode & Kunst Groenlo en is te bezoeken tot en met 31 mei. De andere exposities en activiteiten van KiK zullen onder andere via social media bekend worden gemaakt.

Tijdens de exposities is het Koetshuys geopend ‘s middags op maandag tot en met vrijdag In de
weekenden zijn er per expositie speciale openingstijden.