Kunst in de Stadsboerderij Grolle

Anneke Reinderink exposeert met schilderijen in olieverf

GROENLO – “Ik wil altijd nog een keer koeien schilderen,” vertelt Anneke Reinderink als we langs haar schilderijen lopen, die geëxposeerd worden in de Stadsboerderij Grolle. Een boeiende en afwisselende expositie. De meeste schilderijen zijn in olieverf gemaakt, maar er hangen ook enkele aquarellen. De expositie loopt vanaf heden tot en met de eerste week van augustus.

Al in haar jeugd heeft Anneke veel getekend en geschilderd. Echter pas later in haar leven, toen zij meer vrije tijd kreeg, is zij zich serieus gaan toeleggen op het schilderen. Zij heeft meerdere cursussen gevolgd en is begonnen met aquarelleren. Maar inmiddels heeft het werken met olieverf haar voorkeur. Vorig jaar nog behaalde zij een vijfde prijs bij een schilderwedstrijd in Delden met als thema “De noordmolen komt uit de verf”. Er waren veertig deelnemers. Deze wedstrijd verplichtte deelnemers om op linnen te schilderen met olieverf. Het schilderij van Anneke, dat een hoge waardering kreeg van de jury, is ook te zien in de Stadsboerderij.

“Ik schilder graag herkenbare onderwerpen, stillevens, figuratief. Ik haal mijn inspiratie uit tijdschriften, foto’s en uit het dagelijkse leven. Ook maak ik zelf foto’s van situaties, voorwerpen die mij aanspreken. Ik heb veel verschillende onderwerpen geschilderd, maar nog nooit koeien. Daar ligt voor mij nog een uitdaging”, aldus Anneke.

Op zaterdag 18 juni a.s., tijdens de derde Groenlose Cultuurdag, is Anneke in de Stadsboerderij aanwezig om te schilderen. “Misschien wel koeien”, oppert ze zelf.

Anneke schildert geheel in haar eigen stijl. En dat maakt deze expositie zo boeiend en afwisselend. Ieder schilderij vertelt zijn eigen verhaal en heeft een eigen achtergrond qua inspiratie, compositie en bewerking. Laat u verrassen door deze veelzijdige expositie.

De Stadsboerderij Grolle is geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Het adres is Notenboomstraat 15 in Groenlo. De toegangsprijs is 2 euro per persoon, maar daarvoor krijgt u ook een rondleiding aangeboden en een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Zie onze website www.stadsboerderijgrolle.nl. U kunt ons ook vinden op Facebook.