Leerlingen openen etsen expositie

Deel dit bericht

GROENLO – Voordat de leerlingen de expositie konden openen moesten de ertsen nog even worden recht gehangen. Donderdag 25 juni (lees vandaag) werd in de Stadsboerderij Grolle de expositie geopend. De etsen zijn gemaakt door leerlingen van de basisschool De Watermolen in Groenlo en de St. Ludgerusschool in Zwolle.

Het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek brengt de jeugd naar de bedrijven in de maakindustrie en streeft ernaar, door middel van uiteenlopende, speelse kunstuitingen, de interesse voor techniek bij de jongeren aan te wakkeren.

In dit kader brachten kinderen van basisscholen de Watermolen uit Groenlo en de St. Ludgerusschool uit Zwolle een bezoek aan het Groenlose bedrijf de Smidse. Ze kregen een rondleiding, uitleg over de geschiedenis en toekomst van het bedrijf. Vervolgens gingen ze zelf aan de slag en verbeeldden ze hun eigen idee├źn tijdens de etsworkshop. Met de zelfgemaakte etsen is een expositie ingericht in de Stadsboerderij Groll. Dit project is een bijdrage aan Gemaakt in Gelderland.


Dit bericht is 9x gezien