Leerlingen planten bomen in Oost Gelre

GROENLO/LICHTENVOORDE – De vlag met het symbool van de Nationale Boomfeestdag wapperde woensdag 16 maart hoog in de vlaggenmast aan de Oude Borculoseweg in Groenlo. Leerlingen van de Sint Ludgerusschool in Zwolle (Groenlo) kwamen aan bij boerderij ‘Essink’ met het Marveldtreintje en werden opgewacht door wethouder René Hoijtink van de gemeente Oost Gelre.

Het thema voor Nationale Boomfeestdag 2016 is het belang van bomen in bossen, zowel in stadbossen als in bossen in het landschap. Deze ochtend stonden de kinderen met een schop in het coulissen landschap van de Achterhoek. Daar waar binnen nu en een paar jaar bedrijventerrein zal worden ontwikkeld moet een wal van heersers en bomen worden aangelegd.

De eerste van de zeventien eiken werd in de grond gezet door wethouder Hoijtink. Aan de leerlingen de taak om de zestien eiken en 14 elzen te planten.

In Lichtenvoorde gingen leerlingen van de Frans ten Boschschool buiten de bebouwde kom, langs de Aaltenseweg (parallel aan de Hamelandweg), vanaf kwekerij Goossens richting de gemeentegrens, 90 bomen planten. In totaal wordt zo een strook van 800 m1 beplant.

De organisatie van de Boomfeestdag in Oost Gelre was in handen van de Bomenwacht Oost Gelre en de gemeente Oost Gelre.