Lezing rouwverwerking voor kinderen.

GROENLO – Elk jaar worden zo’n 12.000 kinderen geconfronteerd met een overlijden in het gezin. Van de ene op de andere dag staat hun veilige, beschermde leven op z’n kop. Kinderen krijgen te maken met heftige, soms tegenstrijdige emoties. Ze zijn boos, verdrietig en bang. Vaak weten (groot)ouders niet goed hoe zij hier mee moeten omgaan’, aldus Mariska Eppink, uitvaartverzorger regio Achterhoek bij coöperatie DELA. Daarom organiseert coöperatie DELA in samenwerking met kindertekentherapeut & -docent, auteur en spreker Marieke de Boer op donderdag 17 november de interactieve lezing ‘Licht op je verdriet’.

De lezing staat volledig in het teken van het rouwproces van kinderen en de rol die (groot)ouders hierin spelen. Hoe ondersteun je je kinderen na het verlies van een dierbare? Breng je veel tijd met ze door of geef je ze juist ruimte? En, hoe voorkom je dat je je eigen verdriet uit het oog verliest? Marieke verschaft concrete handvatten om het alledaagse gezinsleven weer op te pakken en de toekomst opnieuw in te richten. Samen in plaats van alleen, want verdriet delen verlicht en geeft kracht.

De lezing vindt plaats op donderdag 17 november om 20.00 uur bij Uitvaartcentrum Ventura DELA (Lichtenvoordseweg 58 te Groenlo) en is geschikt voor familieleden, vrienden en leerkrachten die betrokken zijn bij een kind dat een dierbare heeft verloren.

Deelname is gratis, maar aanmelden is gewenst via Joke Temming, evenementencoördinator coöperatie DELA, jtemming@dela.org of 06 20 01 85 31. Voor meer informatie over de lezing neemt u contact op met Marieke de Boer via 06 23 66 85 30 of vlinderjemee.nl.